spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Knjige, seminarska gradiva, zborniki

DokumentiDodan dne

Uredi po : Imenu | Datumu | Ogledih [ Naraščajoče ]
25.10.2012 smo v Ljubljani organizirali XV. posvetovanje "ORGANIZIRANJE, FINANCIRANJE IN RAČUNOVODSKO SPREMLJANJE POSLOVANJA PRI IZVAJALCIH GOSPODARSKIH JAVNIH SLUŽB" in izdali zbornik gradiv s tega posvetovanja.
V gradivu smo: razložili tri običajne pristope pri sestavljanju kalkulacij in načine odločanja na podlagi predkalkulacij in pokalkulacij, predstavili eno od možnih računalniških rešitev za podporo kalkulacij v primeru posamične oziroma naročniške proizvodnje, opisali vsebine študija dela in načina določanja časovnih normativov ter predstavitev sistema kalkulacij v velikem podjetju s serijsko proizvodnjo, razložili uporabo kalkulacije v računovodstvu za potrebe vodenja zalog nedokončane proizvodnje in gotovih proizvodov.
Gradivo osvetljuje problematiko možne cenitve gospodarske javne infrastrukture individualne rabe z različnih vidikov (predpisov, metod in načinov cenitve ter vplivov cenitve na poslovanje občin ter izvajalcev GJS). Tematika v gradivu je razdeljena v tri sklope: 1. povezanost evidenc katastra in registra osnovnih sredstev, 2. načini cenitve, prijemi in izkušnje cenilcev, 3. knjiženje rezultatov cenitve in njihov vpliv na oblikovanje cen komunalnih storitev.   Primerno je predvsem za vse tiste občine in izvajalce GJS, ki ocenjujejo, da je njihova infrastruktura morebiti napačno ovrednotena in razmišljajo o cenitvi, vendar bi želeli pred odločitvijo, čim bolje spoznati potrebne aktivnosti pred cenitvijo, metode in način cenitve ter vpliv rezultatov cenitve na poslovanje občine in tudi na poslovanje izvajalca GJS.
XIV. posvetovanje Organiziranje, financiranje in računovodenje GJS; Radenci, oktober 2011

Gradivo v obliki teksta obsega 137 strani. V gradivu so (med drugim) predstavljene pravne podlage ter sheme knjiženja investicij v primerih, da jih vodijo občine in v primerih, da jih vodijo javna podjetja (v svojem imenu in za račun občin ali pa v imenu občin in za račun občin). Prav tako so v gradivu opisani nekateri problemi v zvezi z vodenjem infrastrukture in izvajanjem GJS, ki so se pokazali po prenosu gospodarske infrastrukture v knjige občin in tudi rešitve, ki sta jih vzpostavili dve lokalni skupnosti.

<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 Naslednja > Konec >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB