spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Pretekli seminarji
Spodaj so razvrščeni pretekli seminarji in pripadajoča seminarska gradiva. Lahko jih odprete ali prenesete na trdi disk vašega računalnika.

DokumentiDodan dne

Uredi po : Imenu | Datumu | Ogledih [ Naraščajoče ]
Na seminarju smo obravnavali problematiko vodenja katastrov infrastrukture in zlasti izvajanje cenitev vrednosti gospodarske javne infrastrukture kot podlage za določanje cen storitev gospodarskih javnih služb. Predavatelji: Samo Jereb (Računsko sodišče RS), Boštjan Zver (Vodovod Murska Sobota d.o.o.), mag. Petra Nagode Zupančič (Sving konzultanti d.o.o.), dr. Dušan Zupančič (Sving Konzultanti d.o.o.), Slavko Stošicki (SAMPS d.o.o.), mag. Matjaž Filipič (KF Finance d.o.o.), Vesna Milanovič (Ministrstvo za finance) in mag. Marko Lozej (LM VERITAS d.o.o.)
Obravnavali smo aktualne probleme in posebnosti v zvezi s pridobivanjem in ravnanjem s podatki o uporabnikih v zvezi z zaračunavanjem in izterjavo terjatev za komunalne storitve, pregledali izvšilne in pravdne postopke na področju občinskih GJS, spoznali operativno izterjavo komunalnih storitev v srednje velikem podjetju, ter pripravo internih navodil za izterjavo terjatev, izvedbo popisa terjatev in davčne posledice izvršilnih in pravdnih postopkov pri komunalnih terjatvah.
V oktobru 2011 je bila sprejeta nova Uredba o odvajanju in čiščenju odpadnih in padavinskih voda, ki je nadomestila do sedaj veljavni Pravilnik o nalogah, ki se izvajajo v okviru obvezne občinske GJS odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode. Na delavnici smo obravnavali aktualne pobleme ter posebnosti, ki se pojavljajo v zvezi z novo Uredbo.
Na seminarju bo g. Benjamin Fekonja (pooblaščeni revizor, avtor pripomočka IFI-v72) predstavil metodiko sestavitve I. in II. različice IDT po SRS in opozoril na najbolj pogoste težave in napake, ki se pojavljajo v praksi pri sestavitvi tega izkaza.
Obravnavali smo aktualne probleme sestavljanja letnega obračuna v drugem letu po ukinitvi sredstev v upravljanju in prenosu javne infrastrukture v knjige občin, problematiko razmerij med izvajalci GJS in občinami lastnicami javne infrastrukture, problematiko cen storitev GJS,...
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB